Fyzioterapie

Martina Francová

Co je to fyzioterapie a komu může pomoci ?

Bolesti pohybového aparátu, zejména bolesti v oblasti zad, jsou jednou z nejčastějších příčin přivádějící pacienty k lékaři.Většina bolestí zad je takzvaně vertebrogenních (tzn. bez výraznějšího patologicko-anatimického substrátu), tedy způsobených funkční poruchou - případně poruchami v oblasti páteře - tedy bez významnějšího patologicko-anatomického substrátu. A právě pro pacienty u nichž se jedná o obtíže způsonené poruchou funkce pohybového aparátu je fyzioterapie prostředkem návratu k plnému zdraví a kondici!

22.1.2011 v 20:10 | Karma článku: 10.53 | Přečteno: 1372 | Diskuse

Martina Francová

Negativní,ale časté postupy z medicínské praxe...Když záda bolí...

Již mnoho let vykonávám praxi fyzioterapeuta. Svou práci miluji, snažím se svým klientům poskytovat prvotřídní péči. Jsem zastáncem skutečné spolupráce mezi lékaři a fyzioterapeuty. Spolupráce ve prospěch pacientů tak, aby se jim pomoci dostalo co nejdříve a v prvotřídní kvalitě. Bohužel časté zkušenosti z mojí odborné praxe vyznívají stále ještě v nedůvěru v medicínské postupy praktických lékařů... Právě ti jsou v první linii při setkání s pacientem, jsou první kteří se dozvědí o jeho potížích.

22.1.2011 v 8:00 | Karma článku: 14.67 | Přečteno: 1020 | Diskuse
Počet článků 44 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1035

fyzioterapeutka,psychoterapeutka pracující metodou terapie zaměřené na řešení,hypnoterapeutka,propagátorka celostního přístupu v medicíně, zakladatelka společnosti FYZIO-MED CENTRUM TERAPIE, VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE Most,

 

lektorka CENTRA TERAPIE, VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE