Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řekl bych, že extrémy jsou škodlivé oba.

Je řada věcí, které ovlivnit mohu, ale je také hodně těch, které ovlivnit nemohu.

Asi je největší životní umění je rozeznat.

0 0
možnosti
Foto

Všechny svoje věci mohu ovlivnit, právě tím, jak se k nim postavím! Čímž neříkám, že se v životě nestávají nečekané věci, ale jen to, že já k nim vždy mohu zaujmout postoj = mám vliv.:-)

2 0
možnosti

To je přirozené chování dané našim lidským druhem. Nesmíme zde zapomínat že plní jinou úlohu než si myslíme a vnímáme, ostatně poslední století jasně  ukázalo všechny ty různé  zrůdné ideologie a dnes se navíc přidává krach etnického humanismu. Je živnou půdou pro proces k cestě k vlastnímu duševenství, tedy vytvoření své osobnosti, charakteru, poznání z níž pramení i samostatnost a odpovědnost.Není to hned, není to u všech ... . My pořád vytváříme odvěkou chybu  a fatální věc a to že se soustřeďujeme na druhé a na společnost a máme snahu podle svého ji upravovat, manipulovat atd. Přitom ani zdaleka nemáme zkušenost jaký plní účel, než to co je vidět na stránkách novin a dalších medií. Mnohdy ani nevíme co je za procesem vytvoření našeho dnešního myšlení a světonáhledu. Společnost a její různorodé chování je tu pro to aby zde vznikl proces vytvoření lidského charakteru na základě setkávání se s různým prostředím, chování, ději, ale to hlavní je udržet náš živočišný druh, jeho přežití v drsných podmínkách planety. Je to obdobný proces jako v lidském životě  rodíme se vlastně bez pojmu existence a postupně se učíme realitě a vytváříme si pro ní programy (chování), rodiče vnímáme jako záštitu našeho světa a přežití. Pak ale přijde puberta a vzpoura a dekandence těchto hodnot, což je proces osamostatňování.  Tento proces se též děje ve společnosti, ale je individuální a záleží na mnoha veličinách ... .

1 0
možnosti

Samozřejmě R^ Každý jsme svého štěstí strojvedoucím :-)

Jenže pro mnohé (skoro to vypadá, že většinu) je o tolik jednodušší přenést zodpovědnost za sebe sama a svůj život na někoho jiného, nejlépe na "autoritu" ve formě státu nebo něčeho podobného a pak to zde díky demokracii vypadá tak jak to vypadá :-/

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, ať už děláme cokoliv, děláme to, abychom z toho něco měli (byť na podvědomé úrovni). Celé je to skutečně o zodpovědnosti. Když někdo nemá vliv na to, co se mu v životě děje = nemůže za to být ani zodpovědný, nemá totiž vliv!:-)

1 0
možnosti

Nejsem veden.....i když občas bývám sveden.;-)

R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1035x
fyzioterapeutka,psychoterapeutka pracující metodou terapie zaměřené na řešení,hypnoterapeutka,propagátorka celostního přístupu v medicíně, zakladatelka společnosti FYZIO-MED CENTRUM TERAPIE, VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE Most,

 

lektorka CENTRA TERAPIE, VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE