Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

alex hart

28. 2. 2011 10:53
Jak vono to vlastně je -1-

Tohle je těžké téma. Nikdo dnes asi nechce, aby ženy doma otročily. Na druhou stranu u nás dodnes v podvědomí většiny lidí (mužů i žen) přetrvává ono klasické schéma rodiny, kdy žena pečuje o domácnost a rodinu. Takže jsme do značné míry zatíženi minulostí. Je ale otázka, zda je to tak špatně, jak je dnes v módě říkat. Ono to podle mne není tak jednoznačné.

.

Dalším problémem je, že jakéhokoliv soužití je do značné míry založeno na nějakém počátečním rozdělení rolí. Dnes jsou v přechodu ty ženy, které ještě byly vychovávány tak, že se mají o domácnost a rodinu (alespoň do jisté míry) starat. Děti jsou už většinou z domova pryč, drtivá většina věcí typu bydlení a pod. je ve většině případů už zajištěna, a tak by pánové konečně mohli také více svým ženám pomáhat i s pracemi domácími. No jo, ale co se to od nich najednou chce?  Řekl bych, že tato generace je v tomto ohledu už asi ztracená.

0 0
možnosti
AH

alex hart

28. 2. 2011 10:59
Jak vono to vlastně je -2-

No a generace dnešních mladých? Tam to právě bude ten autorkou zmiňovaný boj. No a konečně generace, která je věkově někde mezi tím, je v tomto ohledu i věcně někde mezi tím. To všechno jsou prostě záležitosti, které asi nejde lámat přes koleno a kromě určitého všeobecného povědomí, které to ovlivňuje, jsou výhradní a soukromou věcí toho kterého konkrétního páru. 

.

P.S.

K zamyšlení je zde pak ještě jedna věc. Když tedy dnešní ženy už nebudou vykonávat domácí práce a když (aniž by se nás mužů ptaly) mají bytostné právo rozhodnout o tom, zda se počaté dítě narodí, či potratí, když ženy chtějí o všem v rodině rozhodovat, když je dnes in otcovská dovolená místo matřské atd. atd., ...    tak je možná na místě otázka, k čemu nám mužům vlastně takové ženské jsou?

Že jsou dnes ženy single, které otevřeně hlásají, že muže nepotřebují, je myslím všeobecně známé. Zdá se mi, že žití v luxusní samotě a svobodě bez omezení je dnes trendy a "in". Ne každý(-á) si to ale může dovolit.

0 0
možnosti

Olinček

26. 2. 2011 7:08
Ženy versus muži

I v dnešní moderní době mají někteří muži myšlení jak před 30 léty. Když manželka uklízí binec i po manželovi tak podle myšlení muže to je její povinnost,ale když třeba manžel umyje nádobí tak skáče líne ženské kolem zadku.Když je žena na mateřské tak to ještě jde,ale když nastoupí do zaměstnání a požaduje pomoc od manžela v domácnosti tak pán tvorstva se diví co vůbec ta ženská po nim chce když do teď to zvládala bez jeho pomoci.Začínají hádky a rozvod je na spadnutí.;-O;-O

0 0
možnosti
MP

Martin V2

26. 2. 2011 6:45
Podivnost

Tohle je klasická ukízka ženského myšlení? Fakt berete soužití v manželství jako boj? Jestli ano, takRv

0 0
možnosti
MF

francovka

26. 2. 2011 14:50
Re: Podivnost

Ne, já ho neberu,jako boj, ale často se z něho stává.Tedy bohužel!:-)Díky za názory.

0 0
možnosti
H

Hroznej.puberťák

25. 2. 2011 21:50
A?

Jaký si to kdo udělá, takový to má. Co k tomu říct víc?

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1035x
fyzioterapeutka,psychoterapeutka pracující metodou terapie zaměřené na řešení,hypnoterapeutka,propagátorka celostního přístupu v medicíně, zakladatelka společnosti FYZIO-MED CENTRUM TERAPIE, VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE Most,

 

lektorka CENTRA TERAPIE, VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE